reskur

Type: Konkurrence “Upcycle Challenge”

Udskriver: Enemærke og Petersen og BLOX Hub

Resultat: 1 . Præmie

Uddrag fra Pressemeddelelse efter 1. præmien:

Vingetegl, skiffer, teglsten og lægter – er materialer der normalt smides ud, når et af byens tage skal skiftes. Den praksis vil Krydsrum Arkitekter ændre og det har nu sikret dem sejren i Upcycle Challenge. Med deres upcycle projekt ”reskur” forslår arkitekterne nemlig at anvende de brugte tagmaterialer til at bygge uopvarmede opbevaringsrum, som carporte, cykelskure og affaldsrum. Og mindske spild af materialer.

Vinderforslaget sætter gang i entreprenørens tanker
Hos entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen, der står bag kampagnen, er forretningsområdedirektør Lars Jess Hansen begejstret for vinderforslaget: ”Det er en letforståelig idé, som er lige til at gå i gang med. Idéen passer rigtig godt ind en virksomhed som vores, der udfører mange tagrenoveringer af almene boliger. Vi er simpelthen i stand til at levere alle råmaterialerne. Forslaget åbner for, at vi både kan genanvende materialer med det samme – ved f.eks. at bygge cykelskure til beboerne af materialerne fra deres eget tag. I andre tilfælde kan vi lagre de brugte materialer og bruge dem til at præfabrikere skure på vores byggefabrik

Smukt at bygge med genbrugte materialer
Hos Krydsrum Arkitekter er glæden over sejren til at mærke: ”Vi er fantastiske stolte og håber, at vi er med til at sætte skub i en bæredygtig omstilling i byggeriet og en ny bevidsthed om ældre materialers kvaliteter.” fortæller Krydsrums adm. direktør Niels Jakubiak Andersen og fortsætter om ambitionerne bag reskur: ”Under tagrenoveringer er det eksempelvis ofte bare undertaget, der trænger til at blive skiftet – men så ryger hele taget i skraldespanden. Med reskur vil vi gøre opmærksomhed på, hvordan man kan tænke nyt med de gamle materialer. Og hvordan det kan være smukt at bygge med genbrugte materialer.”

https://eogp.dk/nyheder/upcycle-challenge-afgjort-se-vinderprojektet/