ryesgade 25

Type: Byfornyelse og tagboliger
Sted: Ryesgade 25 a-d, København N
Bygherre: Drostfonden
Udført: 2017
Entreprisesum: 80 mio
Rolle: Arkitektrådgivning og fagtilsyn

Denne ejendom fra 1906 består af 38 lejligheder og 7 nye penthouse tagboliger i 2 plan. Den gennemførte helhedsrenovering er Danmarks første DGNB certificerede renovering og målsætningen er at skabe endnu bedre løsninger, besparelser og boligkvaliteter end naboen Ryesgade 30 som vandt RENOVER-Prisen i 2013. Ambitionen er at skabe moderne og tidssvarende boliger med godt indeklima og lavt energiforbrug i en historisk kvalitetsejendom, hvor de originale detaljer og materialer skaber en attraktiv atmosfære.

Samtlige eksisterende lejligheder er omdisponeret, og gennemgribende renoveret med indvendig isolering, stuk, behovsstyret ventilation, altaner, nye køkkener og bad. Der er indsat elevatorer i eksisterende bitrapperum, etableret helt ny tagkonstruktion med 7 boliger, med egen tagterrasse, samt stor fælles tagterrasse.

Det nye tag har integrerede solceller og grønt tag samt terrasse med fantasiske kig til byens øvrige tage og over søerne. Gårdummene er med LAR løsninger også velindrettet til ophold og med den nødvendige cykelparkering samt opbevaringmuligheder i den klimasikrede kælder. Stueetagen mod gade har restaurant med ude-servering i det ene gårdrum.

Ejendommens lejere, ejere og myndigheder har gennem en serie af workshops og gennem projekthjemmesiden www.ryesgade 25.dk været involveret og haft medindflydelse på processen hvilket resulterede i at ca 80% af de eksisterende lejere flyttede tilbage efter genhusning. Projektet er støttet af Københavns Byfornyelse.

Team:
Arkitekt: Krydsrum A/S og Rönby.dk
Ingeniør: Falkon
Ingeniør: Ekolab
Administration: Arup og Hvidt
Entreprenør: Juul og Nielsen A/S og KBS Byg A/S

Fotokredit: Dorte Krogh

Dronefilm: Torben Hjorth/Stagbird www.stagbird.dk