Det startede med et Underværk støtte gennem Realdanias Kampagne og ringe sluttes nu med den sidste donation fra Lokale og Anlægsfonden. Fantastisk at alle de fælles bestræbelser nu har betalt sig og spejderne, børnehaverne, rollespillere og andet godtfolk vil snart få glæde af dette åbne foreningshus på nok Københavns mest umulige grund klods op ad Lyngbyvejen. En bynær naturgrund med Helsingørmotorvejen og Lyngbyvejen som nabo bliver eksempel på, at den tætte bys restarealer kan løfte fritidslivet og muligheden for at være i naturen. ’Ryparkens Børne- og ungehus’ skal være mødested i storbyen for spejdere, rollespillere, fællesspisning og mange andre fritidsaktiviteter.

Spejderbevægelsen er en stærk trend blandt børn og unge, og 11 pct. går til spejder. Men samtidig viser Friluftsrådets seneste undersøgelser, at børn og unge kommer mindre i naturen end tidligere generationer.

Det vil det nye hus lave om på og skal med sin centrale placering ikke bare være et hus for spejderne, men også invitere nye foreninger og flere børn og unge ud i naturen – organiserede såvel som selvorganiserede

I alt kommer huset til at koste 6,4 millioner kroner. Heraf er 2,2 millioner kroner finansieret af Ryparkens Børne- og ungehus. Mens Lokale og Anlægsfonden har bevilling 1,87 millioner kroner har Københavns Kommunes Klubhuspulje støttet med 1,57 millioner kroner, og Realdanias kampagne ’Underværker’ har støttet med 750.000 kroner.

Læs mere om projektet her og læs Lokale- og Anlægs Fondens pressemeddelse her