Krydsrum har vundet totalrådgivningen omh. restaurering og konvertering (fra bolig til restaurant mv) af det historiske byggeri Fasangården i Frederiksberg Have. Vi er stolte af, sammen med Sørten Vadstrup, Ekolab og AB Clausen Rådgivende Ingeniører, at være udvalgt til at skabe et attraktivt traktørsted i dette hus.

Fasangården ligger i hjertet af Frederiksberg Have. Huset ligger godt gemt bag en mindehøj og stedet emmer af historie. De første dele af anlægget blev opført i 1682 som bolig til fasanmesteren, der var ansat af kongen til at opdrætte fasaner. Fasaneriet blev siden nedlagt i 1785 efter fasanmesterens død, men hans enke fik lov til at blive boende og drive gæstgiveri. I 1798-1802 blev Frederiksberg Have forvandlet til et romantisk anlæg, og kronprins Frederiks sekretær, Peter Carl Jessen flyttede ind og fik bygningerne istandsat. Senere husede Fasangården den berømte digter Adam Oehlenschläger og da han ikke længere brugte Fasangården som sin sommerresidens blev stedet lejet ud til private fra 1851 og frem til i dag.

Et af de mest spændende elementer ved anlægget er at vi her har repræsenteret tre arkitekturstilarter, repræsenteret ved tre af tidens bedste arkitekter: Barokken ved J. C. Krieger, klassicismen ved Boye Magens og senklassicismen ved Jørgen Hansen Koch.

Projektchef fra Slots- og Kulturstyrelsen udtaler bl.a.: “Krydsrum har tidligere markeret sig med fine eksempler på renoverings- og restaureringsopgaver, hvor bygningskultur og bæredygtighed bliver gjort levende, forståelig og relevant for brugerne. Samtidig er vi ikke i tvivl om, at Krydsrum Arkitekter har forståelse for, at restaureringen skal ske med den største respekt for den smukke gamle fasangård, siger projektchef i Slots- og Kulturstyrelsen Bjarne Bach” Læs mere i artiklen fra Byens Ejendom her.

Se film fra Frederiksberg TV om opgaven der venter os: https://www.youtube.com/watch?v=AH0LnfQtCig

(Fotocredits: Thomas Rahbek)