CINARK (Center for Industrialisering i Arkitekturen) har udgivet bogen ”Idékatalog over designstrategier for design for disassembly i præfabrikeret byggeri”

Krydsrum bidrog til innovationsforløbet med en case hvor vi sammen med 4 studerende kiggede på fremtidens kviste til tagboligløsninger i bevaringsværdiget byggeri. Kvistene er tænkt ud fra principperne om design for adskillelse dels ved at genbruge selve den præfabrikerede kvist, og dels ved at råmaterialerne kan adskilles og indgå i nye sammenhænge i fremtiden.

Først og fremmest har vores værdier omkring HOLDBARHED, BRUGBARHED og SKØNHED været styrende for løsningen. For vi bygger jo ikke om for at det skal adskilles lige foreløbig, men tilstræber i stedet at “udvide det cirkulæres omkreds” ved netop at lave smukke og kvalitative løsninger der har en funktionel relevans langt ud i fremtiden.

Tak til CINARK, Innobyg, KADK og de øvrige deltagere fra Tegnestuen Vandkunsten, Henning Larsen Architechts, Lengager Group, 3XN/GXN og Ingeniørfirmaet Søren Jensen for et spændende forløb. Ikke mindst tak til de studerende Johan Emil Vidnæs, Rebecka Pedersen, Christine Ussing og Rasmus Shater Strøyberg for deres store arbejde!

Se idekataloget på Issuu her